Templomi szertartás fotózása

A templomok közös jellemzője, hogy nincs közös jellemzője. :) A templomi szertartás fotózása sok összetevőtől függ, hiszen belső terük vagy túl sötét vagy túl világos, vagy túl kicsi, vagy túl nagy. A túl kicsi templom a nésznép létszámára vetítve nagyon megnehezítheti a fotózás folyamatát, hiszen nem nagyon tud az ember pozícióról pozícióra haladni. 🙂

A templomi szertartás fotózása alatt nem csak a párra, de a násznépre is nagy hangsúlyt fektetek. A részeseményeket külön fotózom, mint például gyűrű húzás, első csók, az igen-ek kimondása. Amennyiben van virágszórás arra is figyelmet fordítok.

Minden esetben próbálom a legjobb leg kreatívabb helyeket megtalálni és kiaknázni annak lehetőségeit. Ez persze nagyban függ a szertartás vezetőjétől, akinek az iránymutatásai a mérvadóak. Abban az esetben, ha a szertartás vezetője, vagy erre célra kijelölt személy, segítő a mozgásterületemet korlátozza, sajnos ezt figyelembe kell vegyem, így a fotók azokról a helyekről lesznek elkészítve, amire a előzetesen engedélyt kapok. Minden esetben az első lépés a templomba lépést követően, hogy a szertartás vezetőjétől információt gyűjtök az ide vonatkozó lehetőségekről. A kolrátozásokkal nem minden esetben ugyan, de számolni kell. Itt egy javaslatot tudnék tenni, amikor az első alkalommal találkoztok a szertartás vezetőjével (pap) informálódjatok, hogy szándékában áll-e a szolgáltatók mozgás területét korlátozni. A papok által elvárt direktívákat be kell tartanunk minden esetben, hiszen nekik joguk van akár a szertartás megszakításával is érvényt szerezni akaratuknak. Ezt célszerű elkerülni. – Persze az esetek túlnyomó részében a templomi szertartás fotózása alatt a papok nem szólnak bele a fotós mozgásterületébe, de számolni mindenesetre kell vele.

Minden esetben törekszem arra, amennyire a lehetőségek engedik, hogy kerüljem a sablonos általános vagy fotók elkészítését. A különlegesebb, meghittebb pillanatok sokkal inkább visszaadják a templomi szertartás fotózása szolgáltatás igazi hangulatát és a benne rejlő lehetőségeket.

A szertartások fotózásának közös jellemzője, hogy szeretek a háttérben maradni amennyire ez lehetséges, és nem zavarni sem a násznép rálátását, sem pedig a szertartás eseményeit.

A templomi szertartás alatt egy javaslattal élnék, persze amennyiben ez lehetésges. A párt meg szoktam kérni arra, hogy téjékoztasson minden rokont, barátot vagy bárkit aki az eseményeken részt vesz, hogy kerülje a mobiltelefonnal való fotózást, a fotós szolgáltatást zavarását, és a pár körüli mozgást. Ellenkező esetben a munkafolyamat nagyon körülményesen és nehezen végezhető el.

További információk és fotók: https://www.tsphoto.hu/templomi-szertartas-fotozasa/

Vissza a főoldalra >>