Lakodalom fotózása

A lakodalom vagy más néven a party fotózása sok összetevőből áll. 🙂 Majdnem minden lakodalmi játék itt kerül megrendezésre, persze vannak kivételek. Sok váratlan esemény, és történés követheti egymást amiről a párnak vagy van vagy nincs tudomása. Az utóbbi általában szokott meglepetéseket okozni. :) Persze ez is főleg a választott ceremónia mestertől, vagy vőfélytől függ igazán. Amennyiben nincs jelen se vőfély se ceremónia mester, akkor a lakodalmi játékok lebonyolítását általában a rokonok végzik.

A lakodalom fotózása esetén az egész násznépet fotózom a események alatt. Külön figyelünk a szülőkre a gyermekekre, öröm szülőkre, nagyanyákra, nagyapákra, testvérekre, és ha a pár előzőleg jelezte a különleges személyekre. Mindezek mellett minden a lakodalomban részt vevő szolgáltató is fotózásra kerül, úgy mint a pincérek, a dj, a ceremónia mester vagy vőfély. Fontosnak tarttom továbbá, hogy az elkészült dekorációkat, díszeket és minden kiegészítő megfelelően meg legyen örökítve. Ezek nem csak a párnak lesznek fontosak, de fel tudom használni kollázs fotók elkészítéséhez is. A lakodalmi dekoráció fotózása a vendégek megérkezése előtt történik általában a váfély ilyenkor egy beszéddel fogadja a párt és a násznépet, és amíg ez a beszéd lezajli a terem és a dekorációk fotózása véget is ér.

A dekorációkon kívül, ételeket, tortákat, gyümölcstálakat és a lakodalomban résztvevő összes elemet külön fényképezem, akár az este folyamán többször is, különböző fényviszonyok mellett.

Fotózom továbbá az egész termet, vagy szabadtéri helyeket, ahol a lakodalom megrendezésre kerül. Az ételek felszolgálását, és a menyasszonyi torta felvágását is megörökítem.

Normál esetben a lakodalom fotózása egy előre meghatározott esemény lánc alapján zajlik. A pár a lakodalom előtti napokban, hetekben átad nekem egy forgatókönyvet, hogy milyen esemény mikor lesz. Ez tartalmazza a lakodalmat, vagy party-t is. Ez alapján a forgatókönyv alapján tudom, hogy mikor fogják felszolgálni az ételeket, a torta vágása mikor kezdődik, vagy milyen speciális események következnek. Amennyiben van vőfély vagy ceremónia mester, vele egyeztetve nagyon szépen tudunk együtt dolgozni. Amennyiben a forgatókönyhöz képest változás van, úgy a ceremónia mester jelez minden szolgáltatónak, így mindenki a változáshoz tud igazodni.

További információk itt taláéhatóak: https://www.tsphoto.hu/lakodalom-fotozasa/

Vissza a főoldalra >>