Esküvői blog

Hogy készüljetek fel az esküvőtök napjára

Hogy készüljetek fel az esküvőtök napjára

Hogy készüljetek fel az esküvőtök napjára

Hogy készülj fel az esküvőtök napjára Kaposváron: Az esküvő a legtöbb pár számára az életük egyik legfontosabb és legemlékezetesebb eseménye. A nap zökkenőmentessége, a különleges pillanatok megörökítése és a vendégek elégedettsége mind az alapos előkészülésen múlnak. Íme néhány oka, amiért érdemes alaposan felkészülni az esküvő napjára.

Hogy készüljetek fel az esküvőtök napjára

  1. Nyugalom és magabiztosság: Egy jól megtervezett nap során a pár nyugodtabb és magabiztosabb lehet, mivel tudják, hogy minden a helyén van, és a részletekkel nem kell az utolsó pillanatban foglalkozni. Nagyon fontos tehát, hogy amikor eljön a nagy nap addigra már minden a helyén legyen, és szó szerint semmivel ne kelljen foglalkoznotok, csak az esküvőtök napjának megélésével.
  2. Előre látható problémák elkerülése: A jó előkészület lehetővé teszi, hogy előre lássuk és kezeljük az esetleges problémákat, például az időjárás változását vagy a logisztikai kihívásokat. Ne engedjük a nagyszülőket, vagy az örömszülőket olyan munkafolyamatok elvégzésére amik esetleg veszélyeztetik testi épségüket: fűnyírás, fa kivágása, versenyautó tesztelése, vagy bázisugrás. 🙂
  3. Optimális költségvetés kezelése: Alapos tervezéssel jobban átláthatók és kontrollálhatók a költségek, és elkerülhetők az utolsó pillanatban felmerülő, nem várt kiadások. Nagyon fontos tehát, hogy minden szolgáltatóval legyen minden letisztázva.
  4. Kiemelkedő vendégélmény: A vendégek elégedettsége az esküvő részleteinek gondos megtervezésén múlik, mint például az étkezés, a zene vagy a helyszín kiválasztása. Itt nagyon fontos megemlíteni a jó ceremóniamester vagy vőfély kiválasztását, aki megfelelő minőségben gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról is. Természetesen a legfontosabb, hogy a saját elképzeléseiteket tartsátok mindenek felett szem előtt, hiszen ez a saját lakodalmatok.
  5. Személyes igények kielégítése: Minden pár egyedi. A gondos előkészület garantálja, hogy az esküvő tükrözze a pár egyéniségét, értékeit és kívánságait. Figyeljetek oda a kompromisszummentességre, és arra, hogy az örömszülők ne tegyenek számotokra semmit kötelezővé, pl.: a Marikát meg a Józsit meg kell hívni, mert… 🙂
  6. Emlékek megőrzése: Az esküvő napja gyorsan eltelik. Nagyon fontos, hogy olyan esküvői fotóst és videóst válasszatok aki maximálisan vissza tudja adni számotokra a nagy nap eseményeit. Itt tartsátok szem előtt azt, hogy az alacsony árak alacsony felszerelési és szakértelmi minőséget is eredményeznek. Persze ez nem azt jelenti, hogy a legdrágább a legjobb, de csodák nincsenek. Fontos a referencia munkák minősége és a személyes szimpátián alapuló munkavégzés.
  7. Kevesebb stressz a nagy napon: Ha mindent előre elterveztetek, sokkal kevesebb stresszt éltek meg a nagy napon, és maximálisan koncentrálhattok a lakodalom eseményeire és szeretteitekre.
  8. Megnövelt bizalom a szolgáltatókban: A szolgáltatók azért vannak ott, mert értenek ahhoz amit csinálnak, azért választottátok őket. A fotósnak nincs szüksége arra, hogy végig informáljátok az igényeitekről, a zenekarnak sincs arra, hogy félóránként tisztázzátok a műsort és a vőfély vagy ceremónia mester is pontosan tudni fogja mikor kell játék, vagy mikor jöjjön a torta.
  9. Jobb koordináció: Az esküvő napjának sok mozgó része van. Az előkészültség biztosítja, hogy mindenki – a vendégektől a szolgáltatókig – tudja, mit kell tennie és mikor. Ha nincs jelen esküvő szervező, ezzel a feladattal a legjobb ha a ceremónia mestert vagy vőfélyt bízzátok meg.
  10. Személyes egészség és jólét: Az esküvő előtti napokban a pihenés és az egészséges életmód – például a megfelelő alvás és táplálkozás – biztosítja, hogy a pár a legjobb formáját hozza az esküvő napján. Erre ügyeljetek Ti is, hiszen nagyon sok minden történik majd a lakodalom alatt, és nektek állni kell a sarat. 🙂

Összefoglalva, az alapos előkészülés nem csak az esküvő sikerét, hanem a pár élményét és nyugalmát is garantálja a nagy napon. A felkészülés lehetővé teszi, hogy a pár valóban élvezze az eseményeket és megéljen minden pillanatot.

Továbbá 🙂

Az esküvőre nem csak a hagyományos, vagy ismert módokon célszerű felkészülni. Van számtalan olyan tényező, amit nagyon is ajánlatos figyelembe venni és megfontolni mindezek felett. Fontos a fotózási szempontok figyelembe vétele. Szeretnék megosztani veletek pár további javaslatot.

  • Fontossági sorrendet figyelebe véve azt javasolnám, hogy egyikőtök se napozzon, vagy szoláriumozzon órában, nyakláncban, karkötőben, vagy szemüvegben az esküvő előtti hetekben / napokban. Ellenkező esetben a fehéren maradt foltok meg fognak látszani a fotókon, ez főleg az órára igaz. Kerüljük továbbá a túlzott napozást, vagy szoláriumozást, mert a foltok szintén látszani fognak a bőrön.
  • Minden testápolási tevékenységet lehetőleg az esküvő előtt több nappal végezzünk el, hogy ne maradjon látható nyoma semminek.
  • Manikűr és pedikűr: ezeket is legalább 2-3 nappal az esküvő előtt végezzük el. Fontos, hogy a körmeink mellett ne legyen szálkás, vagy repedezett a bőr, mert ez a gyűrű húzásakor látszani fog.
  • Ne végezzetek és a rokonságnak se engedlyetek olyan tevékenységeket amiben megsérülhettek pl.: fűnyírás, favágás, utcai harcok és bázis ugrás, vagy ezekhez hasonlóak. 🙂 – Igen nekünk konkrétan megvolt az, hogy az örömapa levágta az ujjait fűnyíróval az esküvő napjának reggelén, és az egész csapat a sürgősségin kezdett.
  • Az esküvő előtti napokban teljesen vagy minimalizálva hagyjátok el az edzéseket.
  • Igyatok rengeteg vizet.
  • Ne igyatok sok alkoholt, és ne maradjatok fel hajnalig, ezek főleg az esküvő előtti napokra igaz.
  • Az esküvő előtti napon próbáljatok meg legalább 8 órát aludni.
  • Az esküvő hetének első napjára már minden álljon készen. Amiket eddig nem sikerült megoldani inkább engedjátek el.
  • Próbáljatok meg egymásra, és nem a fennmaradó elintézni valókra fókuszálni.
  • Éljétek át a nagy napot úgy, hogy minden más másodlagos legyen.

Remélem ezzel a kis dokumentációval hozzá tudok járulni ahhoz, hogy még jobb és emlékezetesebb legyen a saját esküvőtök. 🙂

Instagram: https://www.instagram.com/tiborsimon_photography/