Esküvői blog

Hogy készüljetek fel az esküvőtök napjára

Hogy készüljetek fel az esküvőtök napjára

Hogy készülj fel az esküvőtök napjára: Az esküvő a legtöbb pár számára az életük egyik legfontosabb és legemlékezetesebb eseménye. A nap zökkenőmentessége, a különleges pillanatok megörökítése és a vendégek elégedettsége mind az alapos előkészülésen múlnak. Íme néhány oka, amiért érdemes alaposan felkészülni az esküvő napjára:

 1. Nyugalom és magabiztosság: Egy jól megtervezett nap során a pár nyugodtabb és magabiztosabb lehet, mivel tudják, hogy minden a helyén van, és a részletekkel nem kell az utolsó pillanatban foglalkozni.
 2. Előre látható problémák elkerülése: A jó előkészület lehetővé teszi, hogy előre lássuk és kezeljük az esetleges problémákat, például az időjárás változását vagy a logisztikai kihívásokat.
 3. Optimális költségvetés kezelése: Alapos tervezéssel jobban átláthatók és kontrollálhatók a költségek, és elkerülhetők az utolsó pillanatban felmerülő, nem várt kiadások.
 4. Kiemelkedő vendégélmény: A vendégek elégedettsége az esküvő részleteinek gondos megtervezésén múlik, mint például az étkezés, a zene vagy a helyszín kiválasztása. Itt nagyon fontos megemlíteni a jó ceremóniamester vagy vőfély kiválasztását, aki megfelelő minőségben gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról is.
 5. Személyes igények kielégítése: Minden pár egyedi. A gondos előkészület garantálja, hogy az esküvő tükrözze a pár egyéniségét, értékeit és kívánságait.
 6. Emlékek megőrzése: Az esküvő napja gyorsan eltelik. Az alapos előkészülés lehetővé teszi, hogy a pár kihasználja és élvezze minden pillanatot, és később visszaemlékezzen a nap legfontosabb eseményeire.
 7. Kevesebb stressz a nagy napon: Ha mindent előre elterveznek, a pár és ha van az esküvőszervező is kevesebb stresszt él meg aznap, így a pár valóban egymásra és a szeretteikre összpontosíthat.
 8. Megnövelt bizalom a szolgáltatókban: Ha minden részletet előre megbeszélnek a szolgáltatókkal, mindkét fél biztos lehet abban, hogy a nap zökkenőmentesen fog lezajlani.
 9. Jobb koordináció: Az esküvő napjának sok mozgó része van. Az előkészültség biztosítja, hogy mindenki – a vendégektől a szolgáltatókig – tudja, mit kell tennie és mikor.
 10. Személyes egészség és jólét: Az esküvő előtti napokban a pihenés és az egészséges életmód – például a megfelelő alvás és táplálkozás – biztosítja, hogy a pár a legjobb formáját hozza az esküvő napján.

Összefoglalva, az alapos előkészülés nem csak az esküvő sikerét, hanem a pár élményét és nyugalmát is garantálja a nagy napon. A felkészülés lehetővé teszi, hogy a pár valóban élvezze az eseményeket és megéljen minden pillanatot.

Továbbá 🙂

Az esküvőre nem csak a hagyományos, vagy ismert módokon célszerű felkészülni. Van számtalan olyan tényező, amit nagyon is ajánlatos figyelembe venni és megfontolni mindezek felett. Ez nagyon fontos főleg fotózási szempontokat figyelembe véve. Szeretnék megosztani veletek pár javaslatot még amiket érdemes megfontolni.

 • Fontossági sorrendet figyelebe véve azt javasolnám, hogy egyikőtök se napozzon, vagy szoláriumozzon órában, nyakláncban, karkötőben, vagy szemüvegben az esküvő előtti hetekben / napokban. Ellenkező esetben a fehéren maradt foltok meg fognak látszani a fotókon, ez főleg az órára igaz. Kerüljük továbbá a túlzott napozást, vagy szoláriumozást, mert a foltok szintén látszani fognak a bőrön.
 • Minden testápolási tevékenységet lehetőleg az esküvő előtt több nappal végezzünk el, hogy ne maradjon látható nyoma semminek.
 • Manikűr és pedikűr: ezeket is legalább 2-3 nappal az esküvő előtt végezzük el. Fontos, hogy a körmeink mellett ne legyen szálkás, vagy repedezett a bőr, mert ez a gyűrű húzásakor látszani fog.
 • Ne végezzetek és a rokonságnak se engedlyetek olyan tevékenységeket amiben megsérülhettek pl.: fűnyírás, favágás, utcai harcok és bázis ugrás, vagy ezekhez hasonlóak. 🙂 – Igen nekünk konkrétan megvolt az, hogy az örömapa levágta az ujjait fűnyíróval az esküvő napjának reggelén, és az egész csapat a sürgősségin kezdett.
 • Az esküvő előtti napokban teljesen vagy minimalizálva hagyjátok el az edzéseket.
 • Igyatok rengeteg vizet.
 • Ne igyatok sok alkoholt, és ne maradjatok fel hajnalig, ezek főleg az esküvő előtti napokra igaz.
 • Az esküvő előtti napon próbáljatok meg legalább 8 órát aludni.
 • Az esküvő hetének első napjára már minden álljon készen. Amiket eddig nem sikerült megoldani inkább engedjátek el.
 • Próbáljatok meg egymásra, és nem a fennmaradó elintézni valókra fókuszálni.
 • Éljétek át a nagy napot úgy, hogy minden más másodlagos legyen.

Remélem ezzel a kis dokumentációval hozzá tudok járulni ahhoz, hogy még jobb és emlékezetesebb legyen a saját esküvőtök. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük