Templomi szertartás fotózása Kaposváron.Templomi szertartás fotózása

A templomok közös jellemzője, hogy nincs közös jellemzője. :) A templomi szertartás fotózása sok összetevőtől függ, hiszen belső terük vagy túl sötét vagy túl világos, vagy túl kicsi, vagy túl nagy, bár nagyon kicsi templommal még nem találkoztam. 🙂

A fotózás alatt nem csak a párra, de a násznépre is nagy hangsúlyt fektetünk. A templomi szertartás alatti részeseményeket külön fotózzuk, mint például gyűrű húzás, első csók, az igen-ek kimondása. Amennyiben van virágszórás arra is figyelmet fordítunk.

Fotóinkon próbáljuk a hely adta legjobb és legkreatívabb helyzeteket megtalálni, hogy az elkészült képek ne sablonos hangulatot adjanak vissza.

Sajnos a templomi szertartás fotózása rejt egy érdekes tényt, amit minden esetben említenem kell, az pedig az, hogy vezetői (Papok) megszabhatják a fotós munkaterületét és ezzel együtt munkáját is korlátozhatják. A korlátozásokkal sajnos számolni kell.

A papok által elvárt direktívákat be kell tartanunk minden esetben, hiszen nekik joguk van akár a szertartás megszakításával is érvényt szerezni akaratuknak. Ezt szeretjük elkerülni. – Persze az esetek túlnyomó részében a templomi szertartás fotózása alatt a papok nem szólnak bele a fotós mozgásterületébe, de számolni mindenesetre kell vele.

Vissza a főoldalra >>